Bästa secondhand-butikerna

Allt om second hand

Allt fler blir allt mer klimatmedvetna och försöker att göra bättre val i vardagen för att ta hänsyn både till plånbok och miljö. De allra flesta är medvetna om att det typ av konsumtionssamhälle vi sysslar med inte är hållbart och alla behöver hjälpas åt för att minska vår konsumtion. Även om det kan kännas som att man inte gör någon skillnad skulle inget ske alls om alla tänkte så och därför är det viktigt att hjälpas åt. Att handla second hand är ett mycket bra alternativ när man behöver köpa något nytt och samtidigt vill ta tillvara på miljön. I och med att vi lever i ett konsumtionssamhälle gör man sig även av med saker innan dess att de har slitits ut. Det är viktigt att återvinna och ta tillvara på de material man kan och i vissa fall när det inte är något fel på produkten kan den säljas på nytt till en lägre summa och på så sätt komma till anvädning igen.

Det är inte bara kläder som man kan köpa second hand utan du kan även köpa möbler och prydnader second hand. Om du är intresserad av att köpa en ljusstake kan du hitta många ljusstakar i second hand butiker. Dessa är ofta mycket mer unika i och med att de kommer från olika årtionden och är i olika material. Om du letar efter något specifikt har du ofta störst chans att hitta det second hand då de allra flesta butiker som säljer nya saker har ett begränsat utbud. När det kommer till second hand vet man aldrig riktigt vad som kommer att finnas och second hand shopping erbjuder därmed ett stort och varierat utbud.

Barnkläder är ett utmärkt exempel på vad du kan köpa i nyskick second hand, barn växer ofta mycket fort och hinner därför inte slita ut kläderna och det är inte alla föräldrar som vill spara dem till nästa generation, många väljer därför att göra sig av med barnkläderna när man inte vill ha fler barn. Som blivande förälder har man ofta mycket utgifter och det kostar helt enkelt en hel del att införskaffa allt det som behövs för en liten nyfödd. Om man köper barnkläder second hand kan man spara en hel del pengar, samtidigt är kläderna bättre för den lilla. Nyproducerade kläder är ofta behandlade med olika kemikalier för textil som kan vara giftiga för den nyfödda. Därav rekommenderas det att man tvättar även nya kläder innan dess att de används. Om man istället handlar second hand är detta inte någonting som man behöver oroa sig för och då kläderna redan är tvättade flera gånger är de skonsammare mot barnets mjuka hud. Faktum är att du kan hitta det mesta du behöver second hand.

ashe