Bästa secondhand-butikerna

Gaybarer i Göteborg

Är du gay och befinner dig i Sveriges näst största stad? Bra, då har du kommit helt rätt. I Göteborg är gaykulturen mer än välkommen och det kanske är här du ska hitta den stora kärleken ikväll!

Fredag och en kväll på stan

Är du i Göteborg över helgen och tänkt att gå ut på lite after work en fredag kväll så kommer här ett gäng rekommendationer för dig som är gay och vill träffa andra homosexuella att spendera kvällen med.

När det kommer till just fredagar så är Göteborg platsen att vara på, här erbjuds after work med bjudmat på flera ställen. Platsen avenyn är just ett sådant ställe och här finns flera klubbar att välja på. En favorit är Yaki daa, hit välkomnas alla, oavsett läggning. Portarna öppnas vid 17.00-tiden och väl innanför dem finns en härlig innergård (med tak) där alkoholen säljs för halva priset fram till 22.00. Den som är sugen på mer än bara alkohol finns det även pizza som tilltugg. På after worken kan man träffa allt från kollegor, goda vänner, gay-gäng, tjejgäng, killgäng, just name it, all är där!

När man avrundat after worken på Yaki daa ligger Bee-bar bara en stenkast bort vid Kungsportsplatsen. Denna bar välkomnar alla men just gay-personer och bi-personer är mer än välkomna. Själva namnet avslöjar i sig vilken den huvudsakliga målgruppen är.

Lördag och dags att slå klackarna i taket

Den som inte tagit ut sig allt för mycket under fredagskvällen borde absolut ta på sig partykläderna och ordna frisyren med exempelvis en hårtransplantation på lördag kväll. På lördagar är det absolut bästa stället att spendera kvällen på som gay på nattklubben Gretas. Gretas ligger på Drottninggatan 35 och hit lockas en stor publik. Nattklubben är den enda i sitt slag i Göteborg som är riktad just till gay-personer. Självklart släpps alla in oavsett läggning. Stället är stort och dansgolven är många. Det finns en hel del barer och drinkar i alla olika varianter. Musiken kan variera från kväll till kväll men bli inte förvånad om Spice Girl och Backstreet boys spelar högt ur högtalarna.

Efter mingel, drinkar och många danssteg på Gretas nattklubb kan den som är nattuggla gå vidare till Park Lane. Park Lane är det enda stället i Göteborg som stänger kl 05.00 på morgonen på lördagar i Göteborg och just därför flockas folk hit på tidig söndagsmorgon. Park Lane ligger högst upp på avenyn och det tar cirka 15 min att gå från Gretas till Park Lane, om man inte tar spårvagnen dit. Närmaste hållplatsen är Valand.

Vissa lördagar är det Queer-kväll på Park Lane och dessa kvällar är hela klubben fylld av härliga sprudlande människor som älskar att spexa, synas, höras och leva ut sina personligheter. Dessa kvällar går egentligen inte att beskrivas utan måste upplevas på plats!

ashe