Bästa secondhand-butikerna

Återbruk

I dag står second hand på mångas lista över ställen där de helst lägger sina pengar. Ofta går det till välgörande ändamål, du kan fynda och det är miljövänligt. Man ser en tydlig trend hur folk tröttnat på den slit och släng mentalitet som dominerat tidigare år och istället söker sig till återbruk. Den första tanken när någon tröttnat på något är ofta att lämna in det till en second hand butik där den gör nytta för någon annan istället för att förpassa det till soporna.

Att vara snabb och påläst i storstaden

Om man vill fynda gäller det, i alla fall i storstäderna, att vara snabb och påläst för att hitta den där riktiga dyrgripen. Ibland är det inte värde mätt i pengar som räknas utan kanske har du varit på jakt efter en fjällräven ryggsäck länge och blir nostalgisk av den gamla vintageväskan snarare än att köpa nytt? Åtgången i butikerna går i en rasande fart numera men det finns fortfarande pärlor där tempot är lugnare och priserna än billigare. Mot sommaren öppnar de upp längs vägar och krokiga snår, loppisar och second hand där du också ofta kan sparka av dig sandalerna och ta en fika efter du fyllt korgen med fina ting. Det är väl värt att hålla koll på loppis-kartan om du semestrar i Sverige eller har lyckan att bo där sommarloppisarna poppar upp som svampar!

Du får vara second hand fräck

Om du mot förmodan inte ser skymten av en enda sommarloppis så misströsta ej. Du får helt enkelt kavla upp loppis-ärmarna och vara riktigt taggad och med bestämda steg och öga likt en örn botanisera bland koppar, klänningar, kostymer och tavlor på stadens second hand butiker. Det är ett absolut måste att kolla stämplar under porslinet och syna klänningen i sömmarna. För att få in den rätta second hand-stilen får du vara fräck (så länge du inte prutar, det är inte alls på något vis uppskattat). Den bästa tiden att göra fynd är på morgonen så ett besök rekommenderas på förmiddagen om du kan smita ifrån alla måsten en stund. Något du annars kan göra är att förbereda dig på lördagens loppis som brukar finnas i alla städer och göra en lista över vad du främst söker så att du inte förirrar dig bland gamla LP skivor trots avsaknad av skivspelare.

Drömmer du om att starta eget?

Du kanske drömmer om en egen second hand butik? Du kanske vill nischa dig i branschen men vet inte vart du ska börja eller om du har ekonomin för det? Med ett företagslån kommer du långt på vägen att förverkliga dina drömmar om återbruk, hållbarhet och välgörenhet. Att kombinera de här tingen är givande för alla parter och du gör ett uppskattat arbete för din hemstad och den hjälporganisation du väljer att stödja.

ashe