Bästa secondhand-butikerna

Bästa vintage-butikerna i Amsterdam

Även Hollands huvudstad är känd för sina många vintage-butiker och det är ofta som stylister eller fashionsitas åker dit för en shoppingrunda. Det som är bra med Amsterdam är att man har ett lika stort utbud för både män, kvinnor och barn. Att själva staden är gullig att vandra i är dessutom ett stort pluss i kanten.

Episode

Denna butik hör förmodligen till Amsterdams största och säljer kläder till både män och kvinnor. De flesta plaggen är vintage men det finns också nya plagg som inger en känsla av vintage i ny tappning. Kläderna som hänger på galgarna är allt ifrån läderjackor till äldre tröjor och det är lätt att förlora sig i atmosfären om man älskar mode.

Rumors Vintage

Om det är skor och stövlar du är ute efter, ska du bege dig till Rumors Vintage på Haarlemmerstraat 99. Här finns förvisso kläder men just läderstövlar och handskar är värt att shoppa här. Butiken är relativt liten men mycket gullig och du kommer garanterat inte härifrån tomhänt. Då Amsterdam kan vara fuktigt och kallt på vintern, har man ett bra urval av varma plagg.

Bij Ons

Hos Bij Ons kan du både handla kläder och riktigt coola vintage möbler. Dock kan det vara svårt att få hem en soffa eller fåtölj men har du bilat ned så varför inte..

Även köksattiraljer och sportutrustning går att hitta här och sortimentet utökas varje vecka. Det här är verkligen ett mecka för folk som är tokiga i vintage och vill köpa hem något till Sverige som verkligen inte går att få tag på hemma. Även om du inte köper så mycket så kommer du sannolikt få en massa inspiration till saker som du kan tillverka hemma.

Bij Ons har flera butiker och utbudet i varje kan variera något, men överlag är det detsamma.

ashe