Bästa secondhand-butikerna

Tjusningen med second hand

Modet går som alla vet fram och tillbaka, och perioderna är olika långa. Därför kan det, om man har plats, vara bra att spara istället för att slänga. Detta gäller i första hand när det kommer till kläder och inredning. Det hela går som sagt i en spiral där modet som var populärt förr har återgått till det senaste och mest trendiga modet igen.

Som ovan nämnt är det inte alla som har tillräckligt många eller tillräckligt stora förvaringsutrymmen, vilket innebär att man tyvärr måste slänga eller ge bort kläder som man inte längre tycker passar in i garderoben. När sedan modet återkommer, så kan man istället för att lägga stora pengar på nya kläder, fynda i second hand-butiker eller köpa kläder online på sidor som Blocket eller Tradera.

Något man inte vill köpa på second hand däremot är ju hygienprodukter och smink. Man vill ju köpa ett nytt och fräscht läppstift och inte ett som någon annan använt.

Nedan kommer du få lite tips och inspiration till varför second hand är så roligt samt vilka typer av second hand som finns. Håll till godo:

  • Det vanligaste är en klassisk second hand-butik där man kan hitta mängder med föremål. Det kan vara allt från koppar och skivor till kläder, träningsredskap och telefoner. Det roliga är även att utbudet ständigt ändras då nya saker tas in för att säljas. Man får ofta även en nostalgitripp när man besöker en second hand-butik då det ofta finns saker som man kanske hade eller använde i sin barndom. På så sätt fylls man alltid av spänning när man bestämt sig för att ge sig iväg för att handla second hand.
  • Ett annat bra second hand-alternativ är att samla ihop ett gäng vänner och ha en dag eller kväll där ni byter eller köper och säljer prylar och kläder av varandra som ändå inte används. Det är ett utmärkt sätt att byta till sig bästa vännens fina klänning som hon bara har liggandes i garderoben, men som du frekvent skulle använda. Det är ju en win-win för alla inblandade.
  • Att gå på loppis är också väldigt skoj och här finns det fynd att göra för alla oavsett ålder. Loppisbesök är frekvent bland samlare av olika saker och inget går upp mot känslan när man lyckats fynda något nytt till sin samling, där man endast betalat en bråkdel av det egentliga värdet.

Man ska även ha i åtanke att second hand är ett väldigt bra val för miljön. Detta då man minskar transporter, vattenanvändning med mera. Det finns kort och gott bara bra saker med att handla på second hand, så har du inte provat det tidigare så är det absolut på tiden att du ger det en chans.

ashe