Nya tidens shopping

Att handla begagnat åt barnen

Att barn alltid har ärvt sina syskons kläder är varken svårt att räkna ut eller någon nyhet i stort. Detta är helt normalt då barn snabbt växer ur sina kläder och behöver nya med en gång. Detta kan bli mycket dyrt i slutändan och det slutar dessutom med att det ligger en massa avdankade kläder och skräpar. Om man vill ha fler barn, kan kläderna givetvis gå till syskon eller syskonbarn som behöver ett plagg men annars kan det vara klokt att lämna in kläderna på någon second hand-butik eller en välgörenhetsorganisation som även bedriver handel. Dock måste man tänka på saker när man handlar second hand, speciellt för de små liven.

Allergi och hygien

Barn är känsliga varelser och bara för att man handlar second hand betyder det inte att man inte behöver se upp med de produkter man köper. Det har till och med framkommit att begagnade prylar innehåller många gifter som kan skada både barn och vuxna. Om kläder som tillverkades ganska nyligen hänger inne på galgarna, kan det betyda att de innehåller farliga ämnen. De äldre plaggen innehåller däremot inte lika mycket gifter som de nyare, men eftersom second hand även innefattar nyare modeller men i begagnat skick, så finns det inget som säger att de är säkrare att köpa.

När du handlar begagnat åt barnen så bör du alltid tvätta plagget ännu en gång när du har kommit hem med det. Vissa saker ska man aldrig köpa på second hand, såsom säkerhetsutrustning eller sängkläder. Det har visat sig i flera tester att bilbarnstolar kan vara rena skadefällan om man handlar begagnat. Det bästa är alltså att köpa nytt vid vissa tillfällen och köpa second hand vid andra.

Även leksaker bör du vara uppmärksam på så att inget är trasigt eller innehåller skadliga ämnen. Många relativt nytillverkade leksaker från Kina kan innehålla allergiskt framkallande ämnen som är farliga för barn. Håll alltid uppsikt över CE-märkningar och andra tester som säkerställa ditt val.

En mycket bra sak som du kan handla till barnen är böcker och dessa behöver du inte vara speciellt rädd för att barnet ska ta skada av. Du kan sprita böckerna med lite alsolsprit för att vara på den säkra sidan men annars krävs inget särskilt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe