Bästa secondhand-butikerna

Så fyndar du på second hand

Många undviker att handla i second hand butiker eftersom de upplever att de inte hittar något. Men faktum är att second hand butiker är fyllda av varor som potentiellt skulle passa dig och ditt hem. I det här inlägget får du några tips på hur du kan hitta det du letar efter på second hand.

Ta dig tiden

En bidragande faktor till varför många inte hittar något de vill ha när de går i second hand butiker är för att de inte tar sig tiden att kolla igenom allt. Eftersom second hand butiker består av så mycket olika saker med olika designs är det svårt att skilja dem åt vid första anblick. Därför ska du ta dig tiden att kolla in de saker som potentiellt kan vara något för dig. Det tar tid, men det kan det vara värt.

Var målinriktad

Ett annat sätt att hitta saker att fynda på second hand är att vara målmedveten. Om du vet vad du letar efter så blir det enklare att hitta. Det går såklart att hitta spontana fynd. Men om du redan innan har bestämt dig för att leta porslin eller en gammal vintageklänning så blir det enklare att hitta det du vill ha. Så nästa gång du ska på second hand, bestäm redan innan vad du är ute efter.

Sociala medier

Om du inte känner för att besöka dina lokala second hand butiker i onödan är det en bra idé att följa dem på deras sociala medier. Många second hand butiker lägger kontinuerligt upp bilder från det senaste i deras butiker. På så sätt kan du ha en bra koll på när de får in nya varor och se på bilderna om du hittar något för dig. Ibland kan man till och med paxa varan i förväg.

ashe