Bästa secondhand-butikerna

Sälj dina saker second hand

Att sälja sina saker second hand har aldrig varit så lätt, och så populärt som det är nu. Men har man aldrig gjort det förut kan det vara svårt att veta vad som kan vara bra att tänka på och hur man går till väga. I det här inlägget får du därför en kort genomgång på det du behöver veta för att sälja dina saker second hand.

Helt och rent

Innan du låter dina saker gå till försäljning är det viktigt att de är hela och rena. När det kommer till möbler kan det ge patina om det syns att den är använd. Men inte när det gäller kläder. Om inte du vill bära dina kläder för att de är slitna och har fläckar kommer antagligen inte någon annan vilja göra det heller. Oavsett om du lämnar in dina kläder till en second hand-butik eller säljer dem online via en lokal försäljningsgrupp, se till att det du säljer är i bra skick.

Second hand-butiker

När du gått igenom de saker som du genuint tror att någon annan kommer att ha glädje av är det dags att ge dem vidare. Ett exempel på ställen du kan ge dem till, utan att du får något tillbaka förutom karma, är second hand-butiker. Second hand-butiker som Röda korset, Erikshjälpen och Pingstkyrkan tar emot, sorterar och säljer dina saker. Den stora fördelen med att ge dina saker till second hand-butiker är att vinsten, eller en del av vinsten, går till de mer behövande.

Loppis

En del loppisar kan du ge bort dina grejer till. Men det finns också loppisar där du hyr ett bord eller en plats där det är du som står för försäljningen helt och hållet. På så sätt kan du interagera med dina potentiella kunder.

Online

Det finns mängder med sätt att sälja dina saker online. Du kan göra allt ifrån att skapa ett Instagramkonto för att sälja dina saker till att skapa ett inlägg i din lokala köp och sälj-Facebookgrupp.

ashe