Bästa secondhand-butikerna

Var hittar man de bästa vintage-butikerna?

Det finns många länder som har ett enormt utbud inom second hand och vintage. I vissa länder anses dock vintage eller second hand inte vara tillräckligt fint, medans det i andra delar av världen är kutym att handla vintage.

London

Är det någon stad i Europa där du kan botanisera bland otroliga vintageplagg, är det London. Även andra engelska städer har en del att spana in men just London är centrum för vintage och second hand. Här finns dessutom några av Europas största marknader där du kan gå i timmar och fynda, såsom Portobello Market, Camden market eller Bricklane. Utmed dessa gator när marknadsstånden står uppställda, finns även massor av second hand-butiker att slinka in på och här kan du både hitta genuina, världsberömda plagg till hundratals pund, vid sidan om billiga plagg för en spottstyver. Även på nätet kan du hitta många av dessa butiker och på ASOS.com är de samlade på Marketplace.

Amsterdam

I Amsterdam är det mycket populärt med second hand och det finns flera stora vintage-butiker och outlet stores. Många second hand-affärer säljer även inredning och då staden är genuin i övrigt, är Amsterdam den perfekta platsen att vintageshoppa på.

Paris

I Paris finns det många vintage-butiker och ofta kännetecknas de för att vara lite finare. Många outlet butiker med gamla kollektioner av de stora franska märkena finns tillgängliga, speciellt i kvarter som 16:e – och 17:e arrondissement. I Frankrike gillar man inte alltför gamla kläder i dåligt skick, utan man kan vara ganska säker på att hitta second hand i bra kvalité, även när du går på loppmarknader som Porte de Clignancourt eller Marché de Montreuil.

ashe