Bästa secondhand-butikerna

Fördelar med second hand

Det finns mängder av fördelar med att handla kläder och saker som säljs i olika second hand-butiker. Dels kommer trender och går, ibland med 30 års mellanrum, dels gör man både miljön och plånboken en tjänst. Det är också trendmedvetet att blanda nytt och gammalt i sitt hem, vilket ofta ger en snyggare interiör. Det kan bli ett betydligt mer personligt hem, med saker ifrån olika tidsåldrar och epoker.

Återvinning

Det finns alltså många vinster med att handla begagnade saker. När det kommer till kläder handlar det ofta om att hitta plagg som är trendiga igen, och är i tillräckligt bra skick. Det är inte bara köparen som kan spara pengar på att handla begagnade varor, man kan även sälja de saker och kläder man inte använder. Den största förtjänsten brukar gamla smycken kunna inbringa. Att sälja sitt gamla guld kan ge en rejäl skjuts i ekonomin. Kanske rent av finansiera en semesterresa. Den största vinnaren med återvinning i samhället i stort, är dock själva samhället. Återvunnet minskar avfallet på våra soptippar. Helt enkelt en win-win-situation.

Tips för att göra bra second hand-fynd

Man kan göra riktigt bra fynd om man kan några bra tips. De bästa sakerna försvinner naturligtvis fort från hyllorna. Därför kan det vara bra att ta reda på när affären vanligen får in sina varor, och besöka den då allting ställs fram, eller hängs upp. Måndagar kan vara en bra sådan dag, men det kan skilja mellan olika butiker. När det kommer till keramik och glas, kan det vara bra att plugga på de vanligaste stora namnen, då ser man snabbt om det finns fynd att köpa in. Ett annat bra tips är att satsa på begagnad sportutrustning, inte minst till barn som ofta växer ur denna utrustning fort i varje fall. Ett par begagnade skridskor eller skidor kan duga alldeles utmärkt när de bara används ett par gånger. Glöm inte bort att sälja dem vidare, om de fortfarande går att använda. Det sista tipset är att inte heller försöka ta orimligt mycket betalt då man försöker sälja något begagnat själv, utan hellre att det blir sålt än ligger och samlar damm någonstans.

ashe