Bästa secondhand-butikerna

Komplettera dina K3-golv med second hand-inredning

När du ska renovera och inreda ditt hem är det vissa saker som ska vara högkvalitativa och varande medan andra kan vara mer tillfälliga och varierade. Genom att satsa på snygga kombinationer mellan golv och dekoration får du ett spännande och versatilt resultat.

Har du hittat ett golv som du tycker kommer passa fantastiskt väl i ditt hem eller om du redan har ett golv som är fint men behöver fräschas upp är det viktigt att du får ordentlig hjälp. För proffsig golvläggning, -slipning och -reparation kan du hitta allt du behöver hos https://k3golv.se som kommer göra dig garanterat nöjd.

Börja från grunden

Golv kan variera enormt. De kan vara naturliga och jordnära, kul, excentriska eller klassiskt mönstrade. De kan vara av parkettmodell eller i betong och det finns golv i alla prisklasser. Vilken sort du väljer bör reflektera din smak och din personlighet samtidigt som golvet ska vara funktionellt och enkelt att rengöra.

När ditt golv väl är klart är det dags att dekorera och då är second hand ett fantastiskt alternativ då det är unikt, ekonomiskt och hållbart. Just miljön är viktig för många människor och under senare år har second hand-butiker blivit populära hos en allt bredare publik. Det har kallats för den nya tidens shopping och är ett fenomen som framförallt har vuxit fram som en reaktion mot 80- och 90-talens masskonsumtion och en ökande miljömedvetenhet. Det är ingen slump att Greta-effekten blivit ett nytt uttryck som spridit sig långt över Sveriges gränser.

Experimentera och variera

Förr i tiden förknippades second hand framförallt med billiga kläder men idag finns det ett stort utbud av möbler och andra inredningsföremål. Eftersom det också blivit poppis med DIY är det ett sätt att hitta riktigt unika saker som stolar i annorlunda form, gardiner och textiler som kan sys om, liksom lampor för barnen som kan målas i pigga mönster och färger. En gammal telefon eller grammofonspelare kan bli kul inredningsdetaljer från svunna tider medan en sliten spegel kan göras som ny med en ekologisk målarfärg.

Second hand behöver inte heller innebära fult 70-tal utan med lite egen kreativitet kan du göra om gamla föremål till trendig vintagedesign. Klä om en gammal fåtölj i ett vackert, ljust tyg du hittat på loppis, dekorera den med en mysig pläd och ställ den på ett nyslipat parkettgolv. Vackert, lyxigt och väldigt naturligt och en ren fröjd att vistas i.

ashe