Bästa secondhand-butikerna

Måla om second hand-fynden

De flesta vill ha ett vackert hem, men samtidigt är det inte alla som har så mycket pengar i plånboken att de kan investera i helt nya möbler. Att konsumera onödigt mycket nytt är också en dålig idé om man vill spara på klimatet. Därför ska du här få lära dig hur du fixar unika möbler med en liten prislapp genom att göra om second hand-fynd.

Idag är det inte svårt att hitta vackra möbler på second hand. Till och med möbeljätten Ikea har slagit upp portarna för sin egen andrahandsbutik. Det kan dock vara svårt att hitta enhetliga objekt som passar i stil med ditt hem, men misströsta inte utan måla om istället. Du kan antingen måla om dina möbler själv, eller ännu hellre, lämna dem till en duktig målare som kan ge dem en perfekt finish. Det behöver inte bli speciellt dyrt och resultatet är verkligen värt det.

Så hittar du fynden

Att i coronatider ge sig ut i second hand-butiker bland massor av människor är inte så bra. Tur är då att det finns många second hand-butiker på nätet att botanisera i. En fördel med att handla på nätet är att det ofta finns en smart sorteringsfunktion som gör att det är lätt att få fram exakt det du letar efter. Vill du inte leta alls finns idag också mängder med butiker med ett handplockat utbud där du enkelt kan hitta det du söker. Ofta har dessa även ett mer exklusivt sortiment.

Tänk så här när du väljer färg

När du äntligen har hittat de objekt du vill inreda med är det dags att välja färg. Många tycker att det kan vara en aning svårt att veta hur de ska tänka när de ska plocka ut färgskalan. Är du en av dem? Då är ett bra tips att titta på din befintliga inredning hemma. I vilken färgskala går den? Du behöver nödvändigtvis inte välja färger som matchar exakt. Ton i ton kan istället ge mer dynamik. Att måla en möbel riktigt mörk i en i övrigt ljus inredning ger också ett extra djup. Tänk även på att du kan leka med matta och blanka färger för att skapa olika känslor.

ashe