Secondhand och vintage

Kvalitén på second hand

Huruvida kvalitén på begagnade prylar är bra eller inte, är helt en smaksak och beror också på den pryl som har inhandlats. Du kan hitta fantastiska kläder och saker till toppkvalité medans andra butiker har ett innehåll, främst av sämre plagg och bleknande färger. Dock finns det en uppsjö av begagnade föremål som har tagits väl om hand och som kan bäras utan att någon tittar snett på dig.

När du lämnar in plagg på second hand-butiker eller återvinningsaffärer, så ska de vara i gott skick och tvättade. Det går inte att lämna in trasiga kläder. Att en liten söm gått upp eller att en svag fläck syns brukar dock inte tas med i beaktande.

Bättre begagnat och vintage

Om du handlar vintage, så finns det en tumregel att kläderna måste vara i gott skick och över 25 år gamla. Second hand kan dock komma från förra årets kollektion och vara använt ett par gånger. Dock klingar begreppet vintage bättre än second hand, då vintage ofta innebär renare och fräschare kläder i unik stil. Begagnade kläder av högre kvalité räknas ofta som vintage, oavsett årgång men detta stämmer egentligen inte, då tumregeln för vintage är 25-årsgränsen.

ashe