Secondhand och vintage

Svenskar älskar second hand

Det finns ett flertal länder i världen där second hand är mycket utbrett. England är ett av dem, men även svenskarna tycker om att fynda begagnade prylar och klä sig i vintage. Då svenska folket under en lång tid har värnat om den personliga stilen på sina hem, så ligger inredningen svensken varmt om hjärtat. Vi har haft vanan inne att kunna köpa nytt vart och vartannat år, tack vare lågprisvaruhus som IKEA och Mio, men även här börjar svensken att välja bort nytt för att ta second hand istället. Det viktigaste för svenskar är att ha ett fint och välkomnande hem och att sätta sin personliga prägel på det. Vad kan då vara bättre än att blanda nya och gamla stilar?

Svenska trender inom second hand

Det finns vissa saker som vi svenskar är särskilt intresserade av att köpa begagnat. Naturligtvis ligger kläder på den listan men främst är det faktiskt inredning och prydnadsföremål som svenskarna tycker om att fynda bland. Hantverk ligger verkligen rätt i tiden. Gamla keramikfat, handsydda bonader eller vaser är något som syns till i svenska hem och de är inte inhandlade i de stora varuhusen. Vi ser även att svenskar inte är rädda för att varva lite luggslitna möbler eller mattor till det annars så nypolerade hemmet. Det gamla smälter perfekt in i det nya och att mattan är lite fransig eller att föremålens slitna färger syns, ger ett ombonat och personligt intryck tillsammans med det fräscha och nya som infinner sig bredvid.

Svenskar shoppar på Tradera, Ebay och Blocket som aldrig förr och där kan man verkligen hitta fantastiska prylar till ett utomordentligt bra pris.

ashe