Secondhand och vintage

Miljömedvetet med begagnade kläder

Både vintage och intresset för second hand växer allt stadigare. Dels för att många anser att man kan få en personlig stil som aldrig syns på någon annan och dels ur miljöperspektiv. Att köpa begagnat gör att miljön inte påverkas på samma sätt. Att återanvända tyger och material gör att jordens resurser inte utarmas lika snabbt, samt att tillverkningsmetoder som sker under relativt farliga eller svåra omständigheter inte är aktuella om man istället vänder sig till second hand-marknaden.

Ekologiskt och hållbart

Att tänka ekologiskt och hållbart är minst sagt en stor trend just nu, i alla samhällen i väst. Hela världen har insett hur viktigt det är att begränsa konsumtion och transporter och att värna om miljön och genom att bl.a. handla begagnat, bidrar människan med sin del. Att handla second hand är även populärt i inredningssyfte. Hela hemmet ska andas personlig stil och miljötänk och istället för att byta ut möbler vartannat år för att köpa nytt så beger sig folk hellre till billigare second hand butiker för att köpa på sig både små och stora prylar till låga priser.

Faktum är att den genomsnittlige svensken har ca 50 % av plaggen i garderoben som aldrig används men handlar ändå nytt varje år.

ashe