Bästa secondhand-butikerna

Köpa inredning second hand

Att inreda hållbart ligger i tiden och det finns massor med härlig inredning att fynda second hand. Det är klimatsmart och betydligt billigare att handla din inredning på begagnatmarknaden. En stor fördel med att köpa inredning second hand är att du kan få ett alldeles unikt hem. Att mixa och matcha ny inredning med fynd du gjort på second hand är ett väldigt bra sätt att göra ditt hem mer personligt. Om du hittar fina möbler och andra inredningsdetaljer second hand kan du matcha dem med fina tavelramar med motiv som knyter ihop inredningen. Att ha väggkonst är perfekt för att få till en snygg och tilltalande inredning. För att få till en bra helhet kan du antingen ha likadana ramar eller olika ramar men motiv som håller en röd tråd. Det finns egentligen inget rätt eller fel när det kommer till tavlor och konst.

Minska ditt klimatavtryck

När du väljer möbler och annan inredning second hand drar du ditt strå till stacken för en bättre miljö, du minskar nämligen ditt klimatavtryck. Du kan minska din klimatpåverkan upp till 40 procent jämfört om du handlar allt nytt. Ju fler som väljer att avstå nytt desto bättre är det för jorden. Oavsett vilken stil du har är det idag väldigt enkelt att hitta snygg och hållbar inredning second hand, både i olika butiker men också privat. Du kan i princip hitta vad som helst, allt från snygga vitrinskåp till handgjorda keramikvaser.

Fynda riktig kvalité

Det är inte sällan som du kan hitta riktiga kvalitetsmöbler. Oftast kan du hitta möbler helt i solitt trä, naturlig mässing, handblåsta vaser och riktiga gjutjärnspannor som kostar en tiondel av vad en ny kostar. De grejerna som du hittar på begagnatmarknaden kan vara mycket bättre än nyproducerade saker.

Inredning till bra pris

Om du har en tight budget när du ska inreda ditt hem ska du definitivt köpa inredning second hand. En del saker säljs till ett mycket lågt pris. Ibland vill folk bara bli av med sakerna så de ger i princip bort grejerna vilket är en stor fördel för dig som vill hålla nere kostnaderna. Det finns alla möjligheter att kan köpa saker till ett helt hushåll begagnat om du skulle vilja det.

Håll alltid utkik efter bra saker

Utmaningen med att handla second hand är att du kanske inte hittar allt du vill ha direkt. Det krävs att du håller koll i butiker och på köp- och säljsidor. När det väl kommer ut något som du letar efter är det bäst att köpa det direkt. Om du väntar är det stor risk att någon hinner före dig. Om du är ute efter vissa saker kan det vara en bra idé att skriva ner allt på en lista. När du köper något second hand är det bra om du kontrollerar det du köper så att det faktiskt är helt och går att använda. Det är inte kul att köpa något som inte fungerar såvida du inte är beredd på att laga prylen.

ashe